Ontspanningsmassage 

Voor wie is een ontspanningsmassage bedoelt?

Voel je je wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zich wil laten verwennen.


Wat doet een ontspanningsmassage met je?

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. 'spanningshoofdpijn', chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De ontspanningsmassage is een klassieke lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een  massage-olie gebruikt wordt. Naar keuze worden voeten, benen, rug, armen, nek tot aan het gezicht toe gemasseerd. Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren.

Wat is het verschil met sportmassage?

Het verschil met sportmassage is niet zo groot. De handgrepen zijn in grote lijnen hetzelfde, alleen wordt er meestal zachter gewerkt. Ook wordt bijna altijd de rug gemasseerd.

Wat is het effect van een ontspanningsmassage?

Bij een gehele massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop- of staan houding wordt voorkomen.